magyarul english deutsch

Adatvédelem

A jelen Adatkezelési Tájékoztató azt tartalmazza, hogy a Passzió Panzió (Farkas Roland ev.) hogyan használja és védi az Ön személyes adatait. A Passzió Panzió azon személyes adatok adatkezelője, amelyeket a Vendégeink vagy leendő Vendégeink bocsátanak rendelkezésünkre, amikor a www.passziopanzio.hu vagy a www.passziopanzio.com weboldalt használják, valamint személyek egyéb csoportjai esetében, akiket a tájékoztató Vendégként azonosít, és akik különböző csatornákon és a munkatársainkon keresztül lépnek kapcsolatba velünk.

A Passzió Panzió internetes oldalán, e-mail címén vagy egyéb internetes módon leadott foglalásokat a Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, D04E5W5 Ireland) számítógépes rendszerében tároljuk.

Üzleti tevékenységünk során a Vendégeinktől vagy a leendő Vendégektől, üzleti partnerektől, munkatársaktól és más személyektől személyes adatokat kérünk és dolgozunk fel. Célunk, hogy a lehető legkevesebb személyes adatot kelljen kezelnünk. Tudomásul vesszük és tiszteletben tartjuk a természetes személyek személyes adataival és adatvédelemmel kapcsolatos törvényes jogait és észszerű elvárásait.

Online, személyesen a szállodában vagy telefonon leadott szobafoglalás esetén az alábbi személyes adatok valamelyikét vagy az összeset kérhetjük:

 • Teljes név
 • Érkezés napja
 • Elutazás napja
 • Egy szobában tartózkodó felnőttek,gyermekek száma
 • Szoba típusa
 • Teljes hitelkártya-adatok
 • Email cím
 • Teljes levelezési és lakcím
 • Érkezési idő
 • Megjegyzések – itt adhatja meg esetleges preferenciáit,parkolás…

Az adatkezelési cél:

Az adatgyűjtésünk célja, hogy be tudjuk azonosítani a foglalást leadó Vendéget, a szobát bejelentkezéskor a megfelelő személynek adjuk át, és nyilván tartsuk a fizetési eszközt, amivel elkerülhetjük az azzal járó anyagi kockázatot, ha a Vendég végül nem jelentkezik be a szállodába.

Ha Ön nem adja meg a kért adatokat, nem tudunk Önnek szobát biztosítani, vagy probléma esetén kapcsolatba lépni Önnel.

Amennyiben az adatokra számla kiállításához vagy egyéb adóügyi nyilvántartáshoz van szükség, jogszabályi kötelességünk az adatokat a naptári év végétől számított 8 évig megőrizni. Ezért ha Önnek a számlát 2018. május 25-én bejelentkezéskor állítottuk ki, az adatokat 2026. december 31-ig kell megőriznünk. Ezután megsemmisítésre kerülnek az adatok. Az adatokat,számlák másodpéldányait ,bejelentő lapokat biztonságos zárt helyen tároljuk melyekhez illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá.

A bankkártyás fizetés esetén az alábbi bankkártya adatok megadását kérjük:

 • Kártyán szereplő név
 • Kártya szám
 • Lejárat

Az adatkezelés célja:

A foglalás biztosítása, valamint a foglalás végösszegének vagy egy részének tranzakciója lemondástól függően.

Az adatok megadása kötelező, a szolgáltatás nyújtás feltétele.

Az adatkezelési idő:

A bankkártya adatok titkosításra kerülnek, felfedésük csak a tranzakció érdekében, kizárólag az arra jogosult személy részére lehetséges. A szállodából történő távozást követően az adatok többé nem fedhetők fel, a hozzáférés nem lehetséges. Az adatokat 3 év után töröljük.

A panzió területén kamera üzemel. A kamerás megfigyelés célja a vagyonvédelem, eszközök, illetve a Vendégek személyes értékeinek védelme, tekintettel arra, hogy a jogsértések észlelése, az elkövető tettenérése, e jogsértő cselekmények megelőzése másképp nem lehetséges, illetve azok bizonyítása más módszerrel nem érhető el.

A Passzió Panzió elérhető a Facebook közösségi portálon. Az üzenőfalon közzétett hírfolyamra a Facebook felhasználó az adott oldalon található like-tetszik vagy a follow-követem linkre kattintva iratkozhat fel, és az ugyanitt található dislike-nem tetszik linkre kattintva iratkozhat le, illetve az üzenőfal beállításai segítségével törölheti a nem kívánt, üzenőfalon megjelenő híreket. A panzió a követők profiljához hozzáfér, de azt nem rögzíti, vagy kezeli saját belső rendszerében.

Az adatkezelés célja:

A hírek megosztása, akciók közlése, kapcsolattartás. A Facebook oldalak segítségével Ön szobát foglalhat,tájékozódhat.

Az adatkezelés jogalapja:

Az Ön önkéntes hozzájárulása, melyet leiratkozással bármikor visszavonhat. A visszavonás nem érinti az azt megelőző jogszerű adatkezelést. A visszavonás esetén nem kap értesítést híreinkről az Ön hírfolyamán nem jelennek meg híreink, a hírfolyamhoz azonban így is hozzáfér, hiszen oldalunk nyilvános.

Az adatkezelés az Ön leiratkozásáig tart.

A Facebook tőlünk független, külön adatkezelő. Az oldal adatkezeléséről tájékoztatást a Facebook honlapján található adatvédelmi irányelvekből és szabályzatból az alábbi linkeken kaphat:


Ha Ön megtekinti a honlapunkat automatikusan rögzítésre kerülnek, az Ön eszközének (pl: laptop, PC, telefon, táblagép) bizonyos adatai. Ilyen adatok az IP cím, a látogatás időpontja és dátuma, a használt böngésző típusa, az operációs rendszer típusa, és az internet szolgáltató domain neve és címe. A rögzítésre kerülő adatokat a honlapot kiszolgáló webszerver az Ön külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a honlap megtekintése során automatikusan naplózza.

A honlapunk olyan linkeket is tartalmazhat, amelyeket nem a panzió üzemeltet, csupán a látogatók tájékoztatását szolgálják. A panziónak nincs semmilyen befolyása a cégek által üzemeltetett honlapok tartalmára és biztonságára így nem is tartozik felelősséggel azokért.

Ha panasza támadt vagy a panaszkezelés során, ha Ön a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a panzió a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról jegyzőkönyvet vehet fel.

A jegyzőkönyv az alábbi adatokat tartalmazza:

 • A Vendég neve, lakcíme
 • A panasz előterjesztésének helye, ideje, módja
 • A Vendég panaszának részletes leírása, a Vendég által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke
 • A panzió nyilatkozata a Vendég panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges
 • A jegyzőkönyvet felvevő személy és a Vendég aláírása
 • A jegyzőkönyv felvételének helye, ideje

Az adatkezelés célja:

A panasz kivizsgálása és kapcsolattartás a panasztevővel.

Az adatkezelés jogalapja:

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése, mely kötelezővé teszi a fenti adatkezelést.

Az adatkezelés idő:

A jegyzőkönyv felvételétől számított 5 év.

Ha Ön úgy véli, hogy a GDPR értelmében tisztességtelenül vagy jogszerűtlenül jártunk el Önnel szemben, az adatvédelmi Felügyeleti Hatóságnál panasszal élhet. Ha Ön életvitelszerűen nem Magyarországon, hanem egy másik EU tagállamban tartózkodik, jogában áll az érintett ország Felügyeleti Hatóságánál panaszt tenni. Az alábbi linken találja az adatvédelmi hatóságok nevét és elérhetőségét:

http://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm

Ha Ön életvitelszerűen Magyarországon vagy az EU-n kívüli országban tartózkodik, a magyar hatósághoz fordulhat panaszával:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36-1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
Angol nyelvű e-mail cím: privacy(kukac)naih.hu
Magyar nyelvű e-mail cím: ugyfelszolgalat(kukac)naih.hu
Web: http://naih.hu


Cím: 1141. Budapest Zoborhegy utca 34/B térkép
E-mail: info@passziopanzio.hu
Telefon +36-1-384-2098, +36-1-467-0463
Adatvédelmi tájékoztató